Reklam

,

Bilgi

Bilgi: Sanal turda bulunan yön işaretleriyle gezinti yapabilir, ekrana çift tıklayarak turu tam ekran gezebilir, mausunuz yada kontrol ekranındaki araçlarla zoom yapabilirsiniz. İyi gezintiler.

Sanal turlarin yüklenmesi biraz zaman alabilir.

Türk Telekom Arena (Galasarayìn Yeni Stadyumu, Aslantepe) - Sanal Tur

26 Aralık 2010 Pazar

Türk Telekom Arena
Galatasaray Spor Kulübü'nün Seyrantepe Spor Kompleksi içerisinde yer alan 55.767 seyirci kapasiteli inşaat aşamasındaki stadı.

Süper Lig ve UEFA standartlarında, kapalı spor salonu ve alışveriş merkezleri (sinema, hipermarket, cafe, bar) ile beraber yer alacak olan stadyumudur. Bu stadyum sadece maçlarda değil, ekonomik anlamda eğlence ve kongre merkezi olarak da önemli katkı sağlayacaktır.

Stadyumun temeli 13 Aralık 2007 tarihinde atılmıştır. Üstü açılır-kapanır olması planlanan stadyum ve çevre bağlantı yollarından yapımına devam edilen stadın şu anda kaba inşaatı tamamlanmıştır. Planlanan açılış tarihi Ajax ile oynanacak maçta 15 Ocak 2011'dir. Stadyumun projesi Mete Arat'a aittir. İnşa maliyeti 160 milyon avrodur.

Galatasaray A.Ş ve Türk Telekom arasında yapılan sponsorluk anlaşması gereğince, 100,5 milyon $' lık ödeme karşılığında, Seyrantepe'de yapılan stadyumun adı Süper Lig 2009-10 sezonundan itibaren 10 sezon süreyle "Türk Telekom Arena" olarak anılacaktır.

Stadyumun pazarlama işini ISG firması, işletmesini ise AEG firması yapmaktadır. Stadyumun loca, VIP ve BS koltuklarının tanıtımı 21 Nisan 2009' da Galatasaray Adası' nda yapılmış ve satışa çıkarılmıştır. Locaların tamamı kısa süre içinde satılmıştır.  Stadyum, 2010-2011 sezonunun ikinci devresinin başlangıcında açılacaktır.



Kaynak : wikipedia.org

0 yorum: