Reklam

,

Bilgi

Bilgi: Sanal turda bulunan yön işaretleriyle gezinti yapabilir, ekrana çift tıklayarak turu tam ekran gezebilir, mausunuz yada kontrol ekranındaki araçlarla zoom yapabilirsiniz. İyi gezintiler.

Sanal turlarin yüklenmesi biraz zaman alabilir.

Harem Topkapi Sarayı Sanal Turu İstanbul

16 Kasım 2010 Salı



Harem

Kelime anlamı olarak tabu, yasaklanmış anlamına gelen harem sözcüğü İslam toplumunda giderek aile kavramı için kullanılmıştır. Harem, Osmanlı sarayında hanedanın yaşadığı özel ve yasaklanmış yerdir. Harem, sultanların ailesi ile birlikte yaşadığı ve saray mimarisinin 16. yüzyıldan 19. yüzyıl başlarına kadar çeşitli dönemlerin üslubunda örnekler içeren, mimarlık tarihi açısından son derece önemli bir komplekstir.

Harem'de yaklaşık 300 oda, 9 hamam, 2 Cami, 1 hastahane ve koğuşlar ile 1 çamaşırlık vardır. Sistematik değil fakat hiyerarşik bir mimari gelişim gösteren Harem, 1665 yılında büyük ölçüde yanmıştır. Günümüze gelen Harem, bu yangından sonraki yenilenmelerle ve zaman içindeki genişletmelerle biçimlenmiştir. Harem'in genel şeması, ard arda kapılarla ayrılan girişleri çevreleyen koğuşlarla, odalarla, köşk ve servis binalarıyla oluşur.

0 yorum: